Pages

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice - Durban, Africa de Sud. Eveniment prezentat tuturor Francmasonilor de către Agenţia de Presă Masonică din România (APMR)

REDD+ în inima Africii

Conferinţa a avut loc la ora 13:00 (5 decembrie 2011) şi a abordat proiectele din Africa Centrală şi de Vest. Eric Postel (Biroul pentru Creştere Economică, Agricultură şi Comerţ de la USAID) a declarat faptul că "suntem angajaţi şi ne vom angaja în problemele încălzirii globale din bazinul Congo".


Alţi conferenţiari care au participat ier au fost John B. Flynn (Directorul CARPE - Programul pentru Mediu din Regiunea Africii Centrale), Flory Boramba Esombo (REDD - WWF), Martin Tadoum (Secretar Executiv Adjunct al COMIFAC) şi Kenneth Angu Angu (IUCN - Directorul Regional de Program pentru Africa Centrală).


Martin Tadoum (Secretar Executiv Adjunct COMIFAC) a răspuns unei întrebări (CARPE lucreză atât cu Gabonul, cât şi cu Camerunul. Gabonul este recunoscută la nivel mondial pentru transformarea strategiei sale naţionale de mediu într-o strategie naţională de dezvoltare durabilă. Ne puteţi spune de ce Gabonul are o mai bună politică cu privire la sectorul silvic decât alte ţări din Africa Centrală şi de Vest?) adresate de APMR cu privire la exemplul pozitiv dat de Gabon (Preşedintele Gabonului, Ali Ondimba Bongo, este Marele Maestru al Marii Loji din Gabon). Tadoum a declarat faptul că "Nu doar Gabonul este avansat, ci şi toţi membrii COMIFAC-ului care se asigură la nivel politic de managementul pădurilor".


Participarea Agenţiei de Presă Masonică din România la acest eveniment se datorează sistemului de comunicaţii al Departamentului de Stat, fapt pentru care Secretariatul General mulţumeşte pentru acest lucru, considerând iniţiativă americană ca fiind una benefică comunităţii internaţionale.