Pages

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice - Durban, Africa de Sud. Eveniment prezentat tuturor Francmasonilor de către Agenţia de Presă Masonică din România (APMR)

Gândeşte global şi acţionează local. Conferinţă colaterală Summit-ului COP 17

Pe 5 decembrie 2011 la ora 10:30 AM a avut loc o conferinţă despre implementarea acţiunilor de protecţie a mediului la nivel local. Consulul General al Statelor Unite (Taylor Ruggles) din Durban a deschis lucrările, invitând-o pe Reta Jo Lewis să vorbească participanţilor. Reta Lewis (Global Intergovernmental Affairs din cadrul Departamentului de Stat) a vorbit despre importanţa colaborării, prezentând generalităţi.


Mary D. Nichols (Preşedintele California Air Resources Board) a meţionat faptul că Guvernatorul Schwarzenegger a avut un rol important în implementarea politicilor de mediu, California fiind lider în politicile d emediu.

Thomas Peterson (Preşedintele Centrului de Strategii Climatice) a vorbit despre diferitele legi, proiecte şi acţiuni care au loc în Statele Unite, menţionând faptul că toate acestea se bazează foarte mult pe investiţiile directe. De asemenea, a menţionat faptul că Kentucky are o politică adecvată, cu toate că are un nivel de emisii de dioxid de carbon foarte ridicat.


De asemenea, o intervenţie a unui specialist din China l-a făcut pe domnul Peterson să recunoască faptul că fiecare guvernator chinez este obligat să-şi îndeplinească planul cincinal atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al reducerii emisiilor de dioxid de carbon. Acesta a mai adăugat şi faptul că au multe de învăţat de la autorităţile chineze.

Secretarul General al APMR a adresat o întrebare Preşedintelui Centrului de Strategii Climatice cu privire la parteneriate: În California aceste parteneriat sunt dezvoltate doar cu autorităţile locale sau şi cu ONG-uri sau companii angajate în promovarea la nivel local a unui mod de viaţa ecologic (în conformitate cu politicile Statelor Unite/Californiei)? Ne puteţi da exemplu de câteva reuşite?


Thomas Peterson a răspuns că "Împărtăşirea experienţei mobilizează persoanele care lucrează împreună. Fiecare companie are grupuri de angajaţi interesate de acest lucru. De multe ori nu guvernul investeşte atât de mult pe cât implicarea acestor grupuri. Este un loc pentru fiecare la această masă. Chiar şi individual poţi face ceva".


Participarea Agenţiei de Presă Masonică din România la acest eveniment se datorează sistemului de comunicaţii al Departamentului de Stat, fapt pentru care Secretariatul General mulţumeşte pentru acest lucru, considerând iniţiativă americană ca fiind una benefică comunităţii internaţionale.